I dag er det 10 år siden, jeg fik mit danske pas

Category : Fra folketinget
Date : 8. november 2016

I dag er det præcis 10 år siden, jeg fik mit danske pas og blev dansk statsborger. En utrolig dejlig følelse, for nu havde jeg papir på, at jeg var dansker. Jeg var del af samfundet, jeg kunne vælge og blive valgt. Og denne sidste demokratiske ret, har jeg siden hen benyttet mig af som nyvalgt folketingsmedlem for SF.

For et par uger siden var jeg igen til den statsborgerskabsdag, som Folketinget er begyndt at afholde for nye danske statsborgere. Festen blev holdt på Ridebanen i en kæmpetelt, fyldt med glade nye danskere i deres fineste tøj og børn, der legede i solskinnet. Jeg snakkede med mange af de nye borgere og de fortalte mig, hvor glade de var for nu at være fuldbyrdede medlemmer af Danmark. Ligesom jeg er og var.

Berlingske Tidende 16/04/08

@