Pia skal sige undskyld til Al-Jazeera Af Politiker

Category : Fra folketinget
Date : 8. november 2016

BEFOLKNINGEN I EGYPTEN har gjort oprør. De sagde nej til undertrykkelse, nej til diktatur og nej til censur.

I flere uger gik de på gaden: kvinder, mænd og børn. For at få deres ret.
Deres vigtigste redskab til at komme ud til omverdenen, til Vesten, men også til de muslimske nabolande, var den arabiske nyhedskanal Al-Jazeera.

DE DIKTATORISKE magthavere i Egypten og i en del af nabolandene gjorde, hvad de kunne, for at få tv-kanalen lukket. De vidste nemlig godt, at oplysning ville skabe mobilisering hos befolkningen, og at den mobilisering ville være magthavernes undergang. Derfor ville de have forbud mod tv-kanalen og begrænsning af ytringsfriheden.

Herhjemme kiggede vi alle med og holdt vejret.

Græd med egypterne, når vi så billeder af sårede og dræbte mennesker, og jublede med dem, når det lykkedes dem at stå imod magthaverne endnu en nat. I skrivende stund fester de modige oprørere på Tahrirpladsen, efter Mubarak er gået af.

De har vundet første skridt i kampen for demokratiet, med livet som indsats. Noget rigtig få af os i Vesten selv har prøvet.

Respekt.

DE FLESTE AF OS har aldrig været i tvivl om at støtte dem i deres demokratiske kamp. Vi er lykkelige over, at der findes frie medier, som kunne give de demokratiske kræfter ørenlyd. Vi er lykkelige for, at vi gennem tv kunne vise dem, hvor mange vi var i hele verden, der bakkede op om deres kamp.

Men det er dog ikke alle i Danmark, der er lige begejstrede for Al-Jazeera og deres ukontrollable ytringsfrihed.

DET ER IKKE mere end et par måneder siden, at Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, ville forbyde danskere at se tv-kanalen Al-Jazeera. Med følgende begrundelse: ‘ Jamen, de er Al-Qaidas talerør. Det er primært dem, der sender, hvad Osama bin Laden har at sige’. Pia Kjærsgaard gav den hele armen og foldede sig ud, alt hvad hun kunne: ‘ Det er en kendsgerning, at de arabiske tv-kanaler er et enormt problem.

Der er et hav af dem, der indoktrinerer og manipulerer og hjernevasker folk fra Mellemøsten, der bor i Danmark’.

Indoktrinering, hjernevask og massepsykose? Jeg lader lige ordene stå et øjeblik.

MEN PIA – POINTEN med frie medier er netop, at de er frie! At vi ikke kan bestemme, hvad de vil rapportere om eller ej. Prisen for, at de i det ene øjeblik frit kan videreformidle Egyptens revolutionære stemmer, er også, at vi i det andet øjeblik må lægge ører til, når de rapporterer om Bin Ladens nyeste video. Det er sådan, det er med ytringsfrihed – her i Vesten. Og nu også i en del af Mellemøsten.

Det, der er sket i Tunesien, Egypten og forhåbentlig også snart sker andre steder i Mellemøsten, bør give Pia Kjærsgaard en grundig lektion i betydningen af ytringsfrihed. Jeg synes faktisk, det vil være på sin plads at undskylde over for tv-stationen, som i øjeblikket gør et fremragende arbejde for at fremme demokrati i hele Mellemøsten.

Indoktrinering, hjernevask og massepsykose? Jeg lader lige ordene stå et øjeblik.

@