Hvor meget vil du sælge dit barn på 2, 5 eller 13 år for?

Date : 27. september 2018

Bragt i Ekstra Bladet 29/8-18

Jeg havde lovet mig selv, at ikke kommentere Socialdemokraternes kinddans med Dansk Folkeparti. Men Socialdemokraternes skred i menneskesynet er så bekymrende, at jeg er nødt til at tage afstand fra det. DF ønsker (igen) optil finanslovsforhandlinger stramme garnet omkring syriske flygtninge. Partiet kommer med 9 konkrete stramninger. Stramninger der skal sende mennesker tilbage til krig, børn skal ikke beskyttes, flygtninges muligheder for at arbejde skal forringes mm. Socialdemokratiet støtter eller er ikke afvisende over for hovedparten af DFs de 9 stramninger. Fx går et af forslågene ud på, at en syrisk flygtningfar skal have udbetalt 1000 kr. om måneden, hvis han siger nej til familiesammenføring af sin datter. Konsekvensen af stramningen vil være, at mange af børnene skal efterlades i Asads og ISILs klør. Er det ikke det man på dansk kalder for salg af børn?

Alt det her handler i bund og grund om, DF´s grundlæggende manglende solidaritet med mennesker på flugt – især af mennesker med muslimsk baggrund og er fra Mellemøsten. Det har DF stået for de sidste 20 år. Og som støtteparti for borgerlige regeringer brugt flygtninge, muslimer eller folk med minoritetsbaggrund op til finanslovsforhandlinger til at dække over deres støtte til nedskæringer på velfærdsområdet.

Den indre svinehund kan aldrig fodres nok! Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis DF fik magt, som de har agt, vil mange os med minoritetsbaggrund miste vores danske statsborgersskab, og blive smidt ud af vores eget land! DF bruger enhver lejlighed til at kalde menneskerettigheder – som er blevet til efter Nazi-tiden, for parasitter. Men heldigvis har der været et anstændigt flertalt i Folketinget, som har sagt fra og har holdt fast i, at grundelæggende demokratiske rettigheder både skal gælde Anders og Ayse. Men de sidste par år har de borgerlige partier solgt ud af demokratiet og de liberale frihedsrettigheder. Og Socialdemokratiets manglende ryggrad overfor DFs had retorik og diskriminerende forslag er ikke alene dybt bekymrende, men også et kæmpe værdiskred – også på venstrefløjen.

Socialdemokratiet har mistet deres kompas og i deres iver for at få regeringsmagten, siger de ja til alt, hvad DF kommer med af stramninger. Samtidig undrer de sig over, at Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre ikke vil give Socialdemokratiet en blankocheck for at forsætte DFs højrenationalisme.

En af mine venner sagde til mig på et tidspunkt, da jeg selv var folketingsmedlem, at alle politikere var nogle røvhuller. Og derfor var det bedre, at det var vores (de røde) egne røvhuller der havde magten, end de andre røvhuller.

Mit ambitionsniveau er lidt højere. For mig er det fuldstændig ligegyldigt, hvad statsministeren hedder til fornavn, så længe personen kan være leder for alle borgere i Danmark – uanset om vi er forfulgte, arbejdere, syge, gamle, jøder, erhvervsdrivende eller homoseksuelle. Derfor skal vi kræve mere af vores politikere og sige fra over for nationalister, populister og grøftegravere.

 

@