DF har ramt bunden

Date : 26. marts 2020

Bragt i Ekstra Bladet den 14/3-2020

Peter Skaarup fra Dansk Folkepart (DF) skriver i et tweet, at ‘coronaen skal bekæmpes hårdt og konsekvent nu via asylstop, udrejseforbud på asylcentre og forbud mod besøgende.’

Hvis man undrer sig over, hvor DF aldrig kom i regering, selv da de var det største parti i blå blok, så er dette tweet et godt eksempel på, hvorfor DF aldrig bliver regeringsduelige. De er virkeligsfjerne. Og de mangler grundlæggende format. 

Coronavirussen kom til Danmark, fordi vores danske borgere tog den med hjem fra deres ferier i Italien og Tyskland. Det har intet med flygtninge fra krigsområder eller asylansøgere fra asylcentre i Danmark at gøre. 

Det, Peter Skaarup indirekte påstår i sit tweet, er direkte løgn. Det er der skrevet hundredevis af artikler om. Statsministeren har sagt det. Sundhedsministeren har sagt det. Udenrigsministeren har sagt det. Myndighederne har stået på den ene pressemøde efter det andet og gentaget det.

Det ved Peter Skaarup godt.

Men hvorfor skriver Skaarup det så? Fordi Peter Skaarup mangler format og ærlighed. Selv i en situation hvor fakta er, at hundredetusindvis af mennesker er ramt af en coronavirus, som har slået flere tusinder af mennesker ihjel i udlandet, holder DF sig ikke tilbage for at manipulere og misinformere den danske befolkning.

Situationen er alvorlig. Ikke kun i Danmark men i alle de lande, hvor coronavirus er tilstede.

Mennesker dør. Gamle, syge og udsatte borger dør på stribe, fordi corona spreder sig hurtigt, og fordi der ikke er en vaccine mod det. Sundhedsvæsenet i Italien er knækket midt over. De mangler respiratorer, og andre syge, der burde få hjælp, kan ikke få det, fordi sundhedspersonalet ikke kan følge med.

Økonomien er hårdt presset. Regeringens vidtgående indgreb i Danmark og regeringernes indgreb i udlandet vil utvivlsomt betyde, at mange folk mister deres arbejde og levebrød. Vi ser allerede nu selvstændige, virksomheder og brancher fortælle om, at uden økonomisk hjælp vil de dreje nøglen om.

Danmark har aldrig før i fredstid lukket sig selv ned på den måde. Aldrig før er der vedtaget så indgribende og omfattende forslag, der sætter hverdagen så lammende i stå. 

Et enigt folketing står bag alle forslagene, fordi de mener, at det er nødvendigt for at stoppe virussen. Danmark er det land, – efter Kina – hvor virussen spreder sig hurtigst.

Situatinen er alvorlig. Det ved Skaarup og DF godt, men alligevel vægter de hensynet til at pleje fremmedhadet højere end at holde sig til fakta og udvise lederskab som folkevalgte. Troede faktisk ikke, DF ville synke så dybt.

@