Jeg er forfatter til selvbiografien ”Fra Føtex til Folketinget” – en historie om at komme fra en arbejderfamilie og ende i magtens centrum – og har skrevet børnebøger om Ayse for at sætte fokus på de udfordringer en pige med minoritetsrødder oplever i en dansk hverdag. Derudover har jeg været bidragsyder til en række antologier. Du kan låne bøgerne på biblioteket og stadig købe dem i boghandlerne og på nettet.

 


Hvorfor hader han dig, mor?

Hvorfor hader han dig, mor?

Jeg har skrevet bogen ”Hvorfor hader han dig, mor?”. I bogen tager jeg dig med ud til #dialogkaffe hos Kim, der gerne vil slå muslimer ihjel, hvis bare han havde en pistol. På Den Røde Plads på Nørrebro møder jeg nogle unge mænd, som allerede har en pistol og en dyb foragt for det danske samfund. Jeg tager dig med ind i Hizb-ut Tahrirs moske, hvor imamen prædiker mod demokratiet, jøder og homoseksuelle. Jeg møder også salafisten Mahmut, som er parat til at ofre sit liv for islam. Han er imidlertid ikke den eneste, der sætter alt ind for sin religion. Det gør præsten Henrik også. Endelig tager jeg dig med til Israel og Palæstina for at opleve et land, hvor samtalen er hørt op, og volden har taget over. Undervejs kommer vi tæt på mit eget had til jøder, tyrkere og danskere.

Hvorfor hader han dig, mor? – hos saxo.com


Fra Føtex til Folketinget

Fra Føtex til Folketinget

Jeg er forfatter til bogen ”Fra Føtex til Folketinget”. I bogen fortæller jeg om min tidlige barndom i Tyrkiet, og om hvor svært det har været at vokse op i Danmark, og den fighterånd det har vakt. Jeg fortæller om hvordan det er som helt ung at blive gift i et arrangeret ægteskab, og hvad det kræver at bryde ud af ægteskabet og begynde en tilværelse som enlig mor. Det er en historie om hvordan jeg går ind i fagbevægelsen med et ønske om at hjælpe andre – et projekt som bliver begyndelsen på min vej til Folketinget. Samtidig er det historien om et underklassedanmark der er skjult for de fleste.

Fra Føtex til Folketinget – hos saxo.com


Ayses jul

Ayses pyjamasfest

Ayses ramadan

Ayses forelskelse

Ayses Røde Tørklæde

Ayses og alle de andre

Ayses og alle de andre

Børnebøgerne om Ayse og alle de andre

Jeg har også skrevet børnebogsserien om Ayse for at sætte fokus på de udfordringer, en pige med minoritetsrødder oplever i en dansk hverdag. Ayses Pyjamasfest handler om Ayse, der ikke må komme med til sine veninders pyjamasfest. Ayses Røde Tørklæde, hvor Ayse pludselig tager tørklæde på, fordi hendes mor har klippet hende forkert og Ayses Ramadan, hvor Ayse vælger at faste under Ramadanen uden sin forældres tilladelse. I Ayses Forelskelse bliver Ayse forelsket i en jødisk dreng, og Ayses mor mener ikke, at de kan deltage til juleaften, fordi de er muslimer i Ayses Jul. Bøgerne er fyldt med dejlige farveillustrationer af Runa Steppinge.

Ayse og alle de andre – hos saxo.com
Ayses forelskelse – hos saxo.com
Ayses Røde Tørklæde – hos saxo.com
Ayses Pyjamasfest – udsolgt
Ayses Ramadan – hos saxo.com
Ayses Jul – hos saxo.com


Derudover har jeg været bidragsyder til en række bøger

Min bedstemors historie
Forlag Thanning & Appel / 2007
Generation kan selv
Forlag Tiderne Skifter / 2010
Menneske først – og hvad så?
Forlag Vartov / 2011
Gældsramt – på vej mod gældssanering
Forlag Gi/Giraf / 2012
Øjeblikke af frihed
Forlag Peoplepress / 2015

@