Minoritetsgrupper er en del af Danmark og Danmark er en del af dem. Hvis vi ser potentialet i mangfoldigheden, kan det være en kilde til vækst og fremgang. Men hvordan griber man det an? Jeg tilbyder rådgivnings- og konsulentarbejde, der kan bygge bro mellem befolkningsgrupper med etnisk minoritetsbaggrund virksomheder, organisationer, kommuner og regioner.


Kulturel markedsføring?

Jeg var i en stor tøjkæde for at finde gaver til Eid – muslimernes jul. Desværre var der ikke meget at vædet meste af sortimentet allerede udsolgt. Hvorfor? Fordi butikken ikke havde en bevidst kulturel marketingsstrategi, der tog højde for muslimske kunder. Butikken gik glip af en højere omsætning den måned, mens jeg som kunde ikke kunne finde de varer, jeg havde brug for.

Hvornår er de muslimske helligdage? Hvornår og hvad køber muslimer mest af? Hvor bor de, og hvordan kan butikkerne nå ud til de muslimske kunder?

Med mit kendskab til muslimske traditioner, mit netværk til minoritetsforeninger og –organisationer, samt mange års erfaring med medier, kan jeg tilbyde at bygge bro mellem virksomheder og de omkring 230.000 muslimske kunder der er i Danmark.


Mangfoldig medarbejdergruppe

Jeg hjalp engang en kvinde med rødder fra mellemøsten til at blive ansat på en arbejdsplads, der ikke tidligere havde ansat nogen med minoritetsbaggrund. Arbejdsgiveren havde mange spørgsmål: »Kan hun arbejde med mænd?« »Skal hun have fri til muslimske helligdage?« Hun spurgte til gengæld: »Skal jeg være med hver gang, der er fredagsøl?« »Kan jeg være dus med min chef?«

Virksomheder og organisationer i Danmark bør afspejle befolkningssamsætningen. Derfor har jeg været involveret i en række projekter for at få etniske minoriteter og flygtninge i arbejde, og fungeret som kultur tolker mellem medarbejderen og arbejdspladsen i de uskrevne regler, der er på en dansk arbejdsplads.

Mangfoldighed og diversitet i medarbejdergruppen er godt for bundlinjen, fordi det skaber relationer til nye kunder, klienter og kollegaer. Jeg kan rådgive private- og offentlige arbejdsplader i, hvordan de rekrutterer en mangfoldig medarbejderstab og indtænker diversitet i ansættelser.


Dialogbaseret konfliktløsning

Jeg har kurdisk-dansk baggrund og er opvokset i en muslimsk arbejderfamilie. Jeg færdes i mange kulturer og hører dagligt fordomme og generaliseringer som, at »Danskere ønsker, at vi forkaster vores kultur« eller »Muslimer vil lave om på vores system«. Min erfaring er, at fordomme og konflikter ofte opstår i fraværet af den demokratiske samtale mellem mennesker.

Men mit mange års erfaring med brobygning mellem befolkningsgrupper og kendskab til forskellige kultur og religioner, ved jeg at konflikter ofte kan løses, hvis alle tager et personligt ansvar og insisterer på dialogen.

Jeg tilbyder dialogbaseret konfliktløsning på arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, i boligområder, idrætsforeninger m.m..

@