Ny bog: På tur gennem demokratiets slagmark

Category : Nyheder
Date : 31. marts 2019

De ligner et umage par, men de har fundet sammen i et usædvanligt venskab på tværs af tro, baggrund og alder. Brobyggere er skrevet af Anders Jerichow. Det er en samtale- og reportagebog, om hvad der driver to ildsjæle i deres fælles kamp for demokratiet. Omdrejningspunktet for 43-årige Özlem Cekic og 90-årige Bent Melchior er dialog på tværs af forskellighed og fordomme i såvel deres venskab som i deres virke.

Han er kendt på sin families navn, Melchior. Hun er kendt på sit fornavn, Özlem. De kommer fra hver sin verden. I dag er Melchior hendes ’ekstra bedstefar’ og Özlem hans ’adopterede barnebarn’ – han er hendes rådgiver og ven, hun er hans rollemodel og makker.

Sammen rejser de land og rige rundt for at fortælle deres historie, give deres bud på det flerkulturelle samfund og diskutere det giftige spørgsmål om ”os og dem”. Og sammen er de brobyggere i en tid, hvor andre har travlt med at grave grøfter.

Her er historien om to civiliserede ballademagere, der fandt sammen om laksemadder i et køkken i Københavns indre by. Og som nu har dannet nonprofit-organisationen ’Brobyggerne – Center for Dialogkaffe’. Forfatteren Anders Jerichow har fulgt rabbineren og den muslimske aktivist på deres fælles slagmark for demokrati. I bogen er vi med, når de taler om identitet og religion – og vi hører om deres erfaringer med dialogkaffe, som de turnerer hele Danmark rundt med.

Bogen kan købes her: https://www.saxo.com/dk/brobyggere_anders-jerichow_haeftet_9788712059523

Anders Jerichow er kommentator ved Politiken, redaktør og forfatter til en række bøger om menneskerettigheder, Mellemøsten, folkedrab mm. 

@